Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Από την παρέμβαση της ΟΠΟΤΤΕ στην επιτροπή περιφερειών του ελληνικού κοινοβουλίου για το δημογραφικό.

 

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε με παρεμβάσεις, επαφές, προτάσεις και κινητοποιήσεις!

Για το δημογραφικό, τους τρίτεκνους, την οικογένεια!

 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Συνάντηση μεταξύ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση, καθώς και με το Γ. Γραμματέα Αγροτικής  Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα.

Την Ομοσπονδία  Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Κοντός (Αθήνα), η Αν. Δημοσίων Σχέσεων Παναγιώτα Κεφαλά (Δράμα) και το μέλος Μαρία Ναυροζίδου (Αθήνα).

Τα θέματα που αναλύθηκαν στην συζήτηση ήταν:

    Η επαναφορά ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Δωρεάν Διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών προϊόντων» προβλέποντας την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων, υπογραμμίζοντας παράλληλα και την σημαντική ενίσχυση  την οποία θα αποκομίζουν και οι αγροτικές ομάδες παραγωγών αναφορικά με την καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων τους στην εγχώρια αγορά. Επιπλέον, προτάθηκε οι διοικητικές διαδικασίες να διενεργούνται σε απευθείας συνεργασία μεταξύ των αναγνωρισμένων συλλόγων και των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. 

    Να ξεκινήσει ΝΕΟ πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομής Τροφίμων» για τις Τρίτεκνες οικογένειες, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί αναγκαίο κοινωνικό μέτρο οικονομικής ανακούφισης, με δεδομένο τις τρομακτικές ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

    Στοχευμένα μέτρα στήριξης σε νέα ζευγάρια αγροτών ώστε να διευκολύνεται η μετεγκατάσταση τους ή παραμονή τους στην ύπαιθρο, όπως φορολογικές απαλλαγές, μειώσεις στα καύσιμα, επιδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους, γενίκευση του χρηματικού βοηθήματος στις τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες κ.α.

    Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών συνθηκών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, να υπάρξει ειδική μέριμνα προστασίας,  προς τις τρίτεκνες οικογένειες και τις λοιπές ευπαθείς ομάδες με την άμεση εφαρμογή κοινωνικών και οικονομικών μέτρων ανακούφισης. 

 

Αναρτήθηκε από ΣΥΝΘΕΣΗ Δ.Σ. ΟΠΟΤΤΕ στις 10:45 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια: 

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

«Υποβολή αιτήσεων για Μείωση Δημοτικών Τελών »

 Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Δράμας πραγματοποιεί πρόγραμμα μείωσης δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ύστερα από σχετικές αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όσοι ήδη έχουν καταθέσει αίτηση και καταβάλουν μειωμένα τέλη, θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλλων, προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά για την πραγματοποίηση στης σχετικής επικαιροποίησης από 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023.

Δικαιούχοι σε ποσοστό Μείωσης 50% είναι : 

           Τρίτεκνοι

           Πολύτεκνοι

           Άποροι

           ΑμεΑ 

           Οικογένειες ΑμεΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%

 

 

Για περαιτέρω πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο

Ισόγειο του Διοικητηρίου γραφείο 127 καθημερινά από 8.30π.μ έως 1.30μ.μ (τηλέφωνο επικοινωνίας 2521351127) 

Το Δ.Σ.